pondělí 17. února 2014

Jak předcházet vysoušení pleti?

Překáží vaší pleti zima ? Pak má zřejmě sklony k sušení a nízké teploty na ní zanechávají napětí , zarudnutí až šupinky . Všechny tyto příznaky prozrazují, že byste se měli více snažit a předcházet jejímu vysoušení . Mazové žlázy si totiž vzali dovolenou a je na vás, co s tím uděláte .

Samozřejmě , nejrychlejší cesta , jak pleti dodat maz, elasticitu a ochranu , je natřít ji krémem . Jde však pouze o povrchovou změnu, která nedokáže proniknout až zcela dovnitř a problém řeší dočasně. Přesto na vhodný krém nezapomínejte , měl by být hutnější as obsahem olejů , aby suchá pleť měla výživu. K tomuto každodennímu kroku však přidejte i další - dlouhodobější a vrásky kolem očí preciznější , které s vysoušením zabojuje zevnitř.

Jelikož mluvíme o suché pleti , je třeba se podívat na obsah tuků ve stravě . Zapomeňte však na řízek či smažené hranolky a naordinujte si dostatek esenciálních mastných kyselin . Právě ty se starají mimo jiné io zdraví pokožky , takže siahajte po lisovaných rostlinných olejích , semenech , ořeších či rybách.

K stravě patří i dostatečný pitný režim, který není radno zanedbávat ani v zimě . Přestože nás nespěchá slunce a horka, na příjem tekutin bychom neměli zapomínat . Zevnitř se postarají o to , aby měla pokožka dostatek vody a byla pružná . Mějte na paměti , že káva, jak na celulitidu bylinné čaje i alkohol mají dehydratujúce účinky.

K nepřejícím svěží pleti přiřazujeme i kouření , které se v aktivním i pasivním stavu stará o ztrátu její elasticity. Látky obsažené v dehtu na nás působí jako jed, a to zvenku i zevnitř .


Mytí pleti je sice krokem číslem jeden k tomu , abychom ji udržovali v top stavu , ale ne všechny produkty nám dělají dobře . Přehnané používání mýdel, sprchových gelů a jiných čistících produktů může narušovat přirozenou vrstvu pokožky . Zničí její kyselé pH a podkopává udržování vláhy .

Problémem může být i alkohol obsažený v různých kosmetických produktech. Vody , tonika zda čisticí produkty určené na suchou pleť by ho vůbec jak odstranit celulitidu neměly obsahovat , protože ještě více suší . Pokud jej chcete použít na vyrážku , tak jen lokálně , v žádném případě jím nečistotě celý obličej .

Někdy se místo , na kterém se nacházíte , ovlivnit nedá, ale pokud jste doma , dbejte na vlhčení vzduchu. Topení, které je v zimě běžnou věcí , se podepisuje na suchosti vzduchu , který následně ovlivňuje i stav pokožky .

Žádné komentáře:

Okomentovat