pondělí 17. února 2014

Zkusíte? Podivné věci pro hezčí pleť

Co všechno může pomoci naší pleti ? Kdybyste čerpaly do kosmetických receptů našich babiček , některé by vás pořádně překvapili .

I typicky kuchyňské suroviny , které běžně využíváme v úplně jiných souvislostech , mohou naši pleť perfektně vyčistit , znesvětit , uklidnit, rozjasnit a hydratovat . Které jsou dostupné a pro pleť blahodárné ? U některých možná budete kroutit hlavou , ale jejich účinky tím nezmizí . Fungují a tak stojí za vyzkoušení .

Lze ji i vy máte nasazenou v květináči a po troše ji přidáváte do svých jídel. Bazalkou však nemusíte jen dochucovat či ozdobovat , ale i čistit svou pleť . Je totiž léčivou rostlinkou , která má mimo jiné dezinfekční a protibakteriální účinky , zároveň i prokrvuje pokožku . Používejte ji čerstvou a míchejte například s medem, jogurtem nebo olejem.

Pokud máte přetrvávající problémy s pletí , zřejmě jste už i vy krém na vrásky kolem očí řešily nedostatek vitaminu A. Ten pleť pro své zdraví potřebuje , takže jí ho třeba dodávat . Najdete ho například i ve vaječném bílku , který klidně můžete natřít na obličej . Smíchejte ho s tužší surovinou , aby nestékal a můžete natírat .


Nyní lze kroutíte hlavou, ale dát si na obličej syrové maso nemusí být žádným omylem . Mnohé salony využívají tuto přísadu na to, aby jak na celulitidu byla pleť pružnější a svěžejší . Zkusit můžete plátky hovězího nebo pomleté ​​maso , ke kterému můžete přidat typické " pleťové suroviny". Med , olej či mléčné produkty se dají míchat se vším .

Pro milovnice tradičnějších věcí tu máme jablko, Známe ho každá , rovněž většině chutí, a přece jsme dosud nevyzkoušeli pleťovou masku z něj vyrobenou . Přitom stačí pouze nastrouhat jablko, případně zvolit další přísadu podle stupně mastnoty pokožky. Pro zvláčnění spolu s jablky naneste převařené mléko , pro zklidnění podráždění med, pro hydrataci a zvlhčení olivový olej.

Chcete přírodní peeling na revitalizaci pokožky? Zkuste jak se zbavit celulitidy rozdrtit několik vlašských ořechů a přidat k nim mleté ​​ovesné vločky nebo med . Směs dobře smíchejte a jemně jí promasírujte pokožku .

Žádné komentáře:

Okomentovat