sobota 26. listopadu 2011

Hra se stíny: Zamaskujte nedokonalost očí

Nějaké ty oční stíny zřejmě máte v kosmetické taštičce i vy. Jejich aplikace sice zabere pár minutek navíc, ale tato časová investice se rozhodně vyplatí. Stíny našim očím na počkání dodávají barvu, šmrnc zda výraz a pokud se při líčení trochu snažit, můžete si oči i "vytvarovat". Pokud je totiž máte malé, skleslí či příliš oddáleny oči, optická hra stínů vám tyto nedokonalosti může zamaskovat.
Malé očiAni hvězdy se nenarodili s takovými velkýma očima, jakými se prezentují v reklamách či na fotografiích. Vše je o chytrém líčení, jehož součástí jsou i správné stíny. Na zvětšení očí nejlepší platí světlé a třpytivé stíny, které byste si měli nanášet na horní část víčka a do vnitřního koutku oka. Rozetřete je na větší plochu horního víčka, protože orámování na velikosti nepřidává. Pokud hledáte ještě další tipy, jak své oči opticky rozevřít, kliknutím SEM objevíte několik velmi jednoduchých, ale účinných triků.


Oči blízko u sebePokud vám příroda nadělila blízko sebe posazené oči, vezměte do ruky tmavé i bledé oční stíny. Neutrální barvu naneste do vnitřního koutku oka a vytvořte si kolem něj vytieňované ležaté Véčko. Tmavé stíny aplikujte do vnějších koutků, čímž se oči opticky vzdálí. Velmi šikovným trikem je také linka na horním víčku, kterou si můžete vytvořit tmavým očním stínem. Postupujte od začátku oka slabounce linií, která směrem ven postupně nabere na sytosti barvy a také na tloušťce.
Oči daleko od sebePříliš oddáleny oči k sobě můžeme přiblížit přesně opačnou fintou. Od vnitřního koutku oka směrem k obočí zkuste nanést stín intenzivně, ale pozor na přehnaně tmavé barvy. Směrem k vnějšímu koutku barvu zjemňujte, případně se pohrajte s vhodnou kombinací bledé a tmavší barvy. Pro optické přiblížení očí využijte i své obočí, které zvýrazníte hlavně na jeho začátku.
Kulaté očiŽeny s příliš kulatýma očima často touží po tzv.. mandlovém či oválnější tvaru. Využijte opět souhru bledých a tmavých stínů, které nanesete podle jistých pravidel. Na podkladový bledý stín naneste do středu víčka středně tmavou barvu a do vnějšího koutku nejtmavší. V tomto případě je linka naprostou nutností, protože její přetažením za vnější hranici oka vytvoříte požadovaný oválný tvar.
Mandlové očiSamozřejmě, každá chceme to, co nemáme a ženy s oválnými očima si často chtějí vytvořit dojem "guľatejšieho" pohledu. Oči zaokrouhlete jejich olemováním shora i zdola, stínové linky by však měly být při krajích (vnitřním i vnějším) co nejtenčí.
Určitě jste si všimli, že na oku hodně udělá i souhra barev. Nebojte se tedy zkoušet různobarevné stíny a oči ozvláštníte i tímto způsobem. Kombinace se žlutou, oranžovou či tyrkysovou jsou momentálně velmi žádané, tak proč je nevyzkoušet?

Žádné komentáře:

Okomentovat