středa 23. července 2014

8 potravin, které vaší pokožce udělají velkou službu a pěkně omladí

Zda je to domácí maska ​​na obličej, nebo výtažky v kosmetice, některé potraviny ovlivňují tuto jemnou pokožku příznivější než jiné. Dokonce pokud znáte ty správné druhy, dokáží vám pomoci i prostřednictvím jejich konzumace. Mají v sobě totiž více výživných látek a také zabojuje proti některým přetrvávajícím problém. A zde jsou některé z nich:

Třešně
Vynikající antioxidant, který tonizuje pokožku. Odborníci ho doporučují používat při večerní péči. Tehdy pomáhá pleti trošku si odpočinout od celodenní zátěže a zachovává ji také pevnější. Stačí si vytvořit masku z kaše z tohoto ovoce nebo ho třeba odšťavnit a jemně prsty vmasírovat na obličej a dekolt.



Avokádo
Používat byste měli jen zralé plody. Když ho už dokážete rozmáčknout na hustou kaši, přidejte k tomu pár kapek olivového oleje a naneste na obličej. Výborně a zejména hloubkově hydratuje poškozenou pokožku. Při pravidelném užívání zabrání jejímu opakovanému vysušování.

Zelený čaj
Výborně pomáhá při zarudnutí pokožky. Přikládejte si na obličej vatové tampony namočené ve vychladlém čaji. Také se doporučuje vypít denně alespoň jeden šálek, abyste si pročistili pleť a zbavili ji usazených toxinů.

Vaječný bílek
Zlepšuje kvalitu pokožky. Dokonce pokud vás trápí různé fleky a nesrovnalosti, již po prvním použití se jednotlivé tóny vyrovnají a obličej bude působit mladší a svěžejší.

Med
Má vysoce antibakteriální účinky. Díky tomu se může využít při různých kožních problémech. Jediné omezení platí při alergiích, jejichž projevy by mohl ještě zhoršit. Ale pokud máte akné nebo příliš suchou pleť, vždy si přidejte do masky na obličej med a všechny potíže zmizí.

Ovesné vločky
Velmi podstatná potraviny při péči o pleť. Její konzumace čistí pokožku a dodává jí důležité živiny. Díky nim se vám netvoří vyrážky a dokonce i zabráníte tvorbě vrásek. Když je jemně roztlouct, můžete je použít v peelingu, který bude na jemnou pokožku obličeje dostatečně šetrný.

Citron
Pokožka zůstává po něm zářivější. Šťávu přidávejte nejen do masek, ale i do domácích peeling, aby vám pleť hloubkově vyčistili. Také vyrovnává její tón. Použít ji můžete jako přírodní bělidlo v případě nevhodného opálení nebo nesprávného použití samoopalovacího krému.



Cukr

Při konzumaci váš nepřítel, ale při výrobě domácích peelingu se stává velkým pomocníkem. Když smícháte cukr s olivovým olejem, získáváte vynikající prostředek na zjemnění pleti. Již po prvním použití je na dotek podstatně jemnější a postupně se zbavíte i jemných červených žilek, které vám na tváři prosvítají.

Žádné komentáře:

Okomentovat