středa 23. července 2014

Sexpertíza: Omítka na tváři - co mužů děsí?

Ženy tomu říkají make-up. Muži - břízolit, omítka, paštika. Válka světů.



Není pravda odvěká, že šminky dělají člověka
Vím, co si myslíte. Ironické posměšky na téma zkrášlování může napsat jen ubožák, který tvoří články do časopisu Kůň a pes. Ne autor, který se chce seriózně vyjadřovat k líčení. Vždyť to to to. Jenže. Ruku na srdce (nebo tam, kde si ji při tanci přikládal Michael Jackson). Kolikáté z vás partner nabádal - "napudruj se, abys se mi víc líbila". Jednu z tisíce. Určitě mnohem častěji máte na talíři reptání - "šmááárja, ty teda vypadáš, proč ses zmalovala jako zombie?"

Závislačka na make-upu
Prdlajs, že se kreslíte kvůli mužům. Vždyť vám dáváme jasně najevo, že preferujeme přirozenost. Pokud již šminky, tak s mírou. Vy se chcete líbit samy sobě, trumfnout kamarádky. Dnes fotoshop udělá modelku i z pizzy, hodně ošklivých začátek se stalo krásnými labutěmi díky kosmetice . Avšak na některé baby se skutečně nedá dívat - oranžové make-upy, lesky na rty v nepřirozených barvách, tetované obočí , propečené ze solárka , krému na čele jako nutely na rohlíku, vyhublé tělo. Sobě zvednete sebevědomí, své polovičce tlak. Falešné řasy, obočí, vlasy, nehty, pleť - přitom hledáte pravého muže. Nechápačka.

(O) bludný kruh
Strašně úzkostlivě se kontrolujete. Na tváři se vám vyhodí vyrážka, flek zda přibude vráska a hned jste ve stresu. Dáte si na sebe půl kila omítky, zničíte si pleť. Okamžitě se vám vyhodí ještě větší vyrážka, objeví nový flek, přibude další vráska a jste v ještě větším stresu. Překryjete se kilem omítky, ještě více si zničíte si pleť. Okamžitě se vám vyhodí ještě větší vyrážka než dříve .... atd.. atd.. atd.. Vyskočte z tohoto vlaku.

Voskové figuríny
Za socialismu před významnou návštěvou generála vojáci v kasárnách dostávali rozkazem natřít trávník na zeleno. Fakt. Dnes zajdu na disku a mám pocit, že jsem vstoupil do muzea voskových figurín. Zmalované matrjošky jsou podobnou falešnou iluzí, ba přímo stejným odrb jako tachometr se stočenými kilometry. Vyčistěte si chrup, oholte nohy, celé tělo i vlasy skamaraďte s vodou. Decentní péče o pleť, kvalitní manikúra, byť extravagantní účes, kapka (ne deci) parfému a je vymalováno.

Čest práci vizážistky!
Vkusně nalíčená žena vypadá poměrně velmi přitažlivě. Bez debaty. Ale jde spíše o krátkodobou a příležitostnou záležitost. Omítka opadne, oční stíny vyblednou, rtěnku nebude už. Co potom? Další cancan zítra, pozítří, popozítří? Hodiny a hodiny před zrcadlem? Udrží se perfektní fasáda i v teplácích při mytí podlahy, na kole či při škrábání brambor? Žádný muž nechce mít za partnerku omalovánku. Netouží trávit den s blonďatou vychrtlou umělotinou a ráno se probouzet vedle vyhaslé grilu.

Dobrý sluha, špatný pán
Nejednou jdu po ulici a potkám make-up. Dívám lépe a za ním žena. Šminky jsou dobrý sluha, ale zlý pán. Četli a slyšeli jste o tom milionkrát. Tyto naše chlapské rozumy vám už pořádně lezou na nervy, dnes po miliónprvní krát. My muži to však s osvětou nevzdáváme, i když si o nás myslíte, že jsme v mentálním inkasu. Neustále vám vtloukají do vašich namachlených holí, že pokud vás milujeme, zabýváme se dokonalostí vašeho srdce a ne postavy a pleti. A teď jdu napsat něco do časopisu Kůň a pes.







Žádné komentáře:

Okomentovat