středa 24. června 2015

Na začátku těhotenství prý vracet třeba

Lékaři upozorňují, že ranní nevolnosti patří ke zdravému počátku těhotenství. Budoucí maminky by měli raději přetrpět toto těžké období, jak být spokojené, že se u nich žádné problémy se zvracením neobjevily. Pokud prý žena trpí nevolnostmi, hrozí její menší dětský nábytek nebezpečí potratu. Vědci zkoumali tyto klasické příznaky počátečního stádia těhotenství a upozorňují tak na důležitost dnů strávených na toaletě.
Existuje totiž jasná souvislost mezi nevolnostmi a rizikem potratu. Především se jedná o starší ženy rodičky v pokročilejším věku. Více než polovina žen trpí nevolnostmi v prvním trimestru. Dosavadní údaje dokázali, že těmto ženám se automaticky snižovalo procento spontánního potratu.


Jak se dá přesně specifikovat tato dětské postele zvláštní souvislost mezi symptomy a délkou trvání úspěšného těhotenství? Podrobné údaje se získávaly od přibližně 2400 žen. Výzkum se uskutečnil v České republice. Až 85% žen mělo ranní nevolnosti. Zbývajících skoro 11% přišlo o dítě do 20. týdne, spokojené nejprve, že neměli žádné problémy. Tyto ženy, bohužel, potratily častěji. Tento jev experti ještě nevědí detailnější specifikovat.
Ale spojitost mezi délkou trvání těhotenství a ranními nevolnostmi tady je a nedá se popřít. Možná je jedna lehká definice, že díky nevolnostem se žena začne čistší a zdravější stravovat. Tím pádem se do těla matky nedostane tolik nebezpečných látek, které by dětská postel se zábranou ohrozily plod. Možná ještě jednodušší důvod je ten, že ženský organismu jen přehnaně reaguje na ohromný vzestup hladiny hormonů, které se v prvním trimestru tvoří.

Žádné komentáře:

Okomentovat