středa 24. června 2015

Žena po ztrátě dítěte: V ohrožení?

Interrupce není obyčejný chirurgický zákrok, kterým se žena rozhodne vzdát svého dítěte. Tíživé pocity se objevují nejen po fyzické stránce a při rekonvalescenci, ale i citlivým vnímáním ženy, která se rozhodla pro tento krok.

Interrupce je chirurgický výkon určený k dětská postel ukončení těhotenství. Podle zákona může žena požádat o potrat bez omezení do 12. týdne těhotenství. Pokud je ohrožen život matky nebo je ještě nenarozené dítě těžce poškozené, může se potrat uskutečnit během celých devíti měsíců těhotenství.
Prodlení vám to? Zjistěte proč!
Žena je ohrožena, pokud nastane krvácení s větší ztrátou krve. Při zákroku může dojít k poranění děložního hrdla, nebo dokonce k jeho proděravění. Pokud se provádí interrupce v časných fázích těhotenství, je riziko těchto těžkých komplikací dětské postele výrazně sníženo.


Ženy zvyknou o svých nejniternějších pocitech mlčet, pokud jde o rozhodnutí, které většina populace odsuzuje. Pak se utíkají k internetu a začínají anonyme psát dosavadní interrupci. Postabortívny syndrom (PAS) označuje problémy, které se u části žen dostavují kvůli nedávno prožitému potratu. Vyvolaný potrat uměle se nazývá postinterrupční syndrom.

Lékaři se neumějí shodnout na tématu, zda potrat dětská postel se zábranou přináší ženě nějaké zvýšené psychické riziko s dlouhodobějšími následky. Studie zatím ukazují, že zatímco závažné emocionální narušení po potratu je vzácné, vyskytuje se u žen, které měly na to genetické předpoklady, mají závažnou psychiatrickou chorobu, prožívají konflikt sami se sebou ohledně potratu.

Nežádoucí těhotenství je velmi zatěžující a traumatizující událost v životě ženy. Pokud se žena rozhodne podstoupit potrat, je nutné zvážit všechny okolnosti, které souvisí nejen se zdravotními, ale hlavně psychickými následky.

Žádné komentáře:

Okomentovat