neděle 25. března 2012

Dokonalá pleť - přímo z tuby!

Otázku mejkapu řešila většina z nás právě v okamžiku, kdy se v pubertě objevily první spršky akné. Odpověď na otázku - co s tím - byla jednoduchá: nejez čokoládu a kup si dermakol. Dnes je naštěstí všechno jiné a trh nám nabízí celou plejádu makeupem různých odstínů, konzistencí i krycích vrásky schopností. Víte, který sedne vám?

Make-up si musíme vybrat podle typu pleti. Někomu sedne nenápadný gelový, jinému zase kompaktní typu "dva v jednom". V praxi platí základní doporučení - na aknózní pleť je nejlepší antibakteriální a vysoce krycí z lékárny, na suchou pleť lehčí tekutý, na mastnou pokožku se zase hodí matující make-up bez olejového základu. Každý make-up třeba nanášet pouze na postižená místa, aby nevznikla oční krém nepřirozená maska. Jak se však zbavit nepříjemných kruhů po proflámované noci a rozšířených pórů?
Odčarujte kruhy a váčky po očimaZářivá pokožka v okolí očí dokáže udělat přímo zázraky s celou vizáží. Odpočinek a svěžest se totiž ukáže zejména na jasném pohledu. Efektní zakrytí kruhů pod očima však vyžaduje nejen kvalitní make-up, ale i zručnost při jeho nanášení. Na důkladné překrytí těchto problematických partií potřebujete buď speciální korektor na oční okolí nebo klasickou korekční tyčinku v štětci. Vybírejte si však varianty s odlehčeným složením, nejlépe tekuté.
Odstín korektoru by měl být o odstín světlejší než pokožka - světlejší vzhled oční pokožky vám propůjčí zářivý pohled. Před nanášením korektoru si zchlaďte pokožku studenou lžící nebo proti vráskám speciální studenou oční maskou. Otok, který vzniká během spánku, se takto zmírní.
Korektor třeba jemným vklepáním aplikovat na problémové místa - vizážisté ho často nanesou až pod spodní řasy. Můžete ho zafixovat sypkým pudrem. Pozor však, abyste ho použili velmi opatrně. Hrubý pudrový nános by celou vaši práci pokazil a zvýraznil vrásky pod očima.
Pryč s rozšířenými póryTrápí vaši mastnou pleť rozšířené póry? Zkuste je nejprve minimalizovat vhodným gelovým přípravkem místo klasického hydratačního krému. Ten by měl vaši pleť mírně napnout a stáhnout póry. Pokud je chcete důkladně zamaskovat, použijte na ně buď pevnou korekční tyčinku nebo hutnější tekutý make-up. Lehký gelový make-up by v tomto případě rozšířené póry velmi neprekryl.
Abyste se alespoň opticky zbavili nepříjemných důlků, zkuste nejprve rozetřít makeup různými směry - sama se takto naučíte, kterým směrem ho rozetřít, aby byly póry neviditelné. Na závěr nezapomeňte na pudr, aby make-up opravdu vydržel neporušený.

Žádné komentáře:

Okomentovat