neděle 25. března 2012

Rty jako stvořené na líbání. Chcete mít takové i vy?

Měkké, hebké, šťavnaté rty jsou jednou z největších ženských zbraní, kterými naše tělo disponuje. Vyčarovat si je ostatně není vůbec těžké a chce to jen troška pravidelné péče a pár účinných triků. Pojďme tedy spolu na to!
Pokožka rtů je velmi jemná, a proto vyžaduje speciální péči. Chladné, horké i suché počasí, vrásky nedostatek tekutin, příliš mnoho nikotinu, alkoholu a kávy - to vše jsou faktory ovlivňující její stav. Často vašim rtům pomůže, pokud do svého jídelníčku zařadíte stravu bohatou na zinek, železo a vitamíny B, C a E.
Zanedbávání péče se na rtech totiž projeví velmi rychle, ale léčení vám může zabrat i pár týdnů. Mějte proto stále s sebou balzám na rty na nočním stolku, u počítače, v kapse kabátu, zkrátka na těch místech, které vám připomenou, že je čas dodat rtům výživu. Místo balzámu můžete vyzkoušet i hojivé účinky mandlového a jojobového olejíčku.
Aby byly znovu hladkéPeeling je skvělý nejen na obličej a tělo, ale je účinný i při odstraňování šupinek z oční krém vašich rtů. V žádném případě si jemnou kůžičku netrhejte a nekousejte, ublížíte rtům ještě více. Raději použijte buď velmi šetrný peeling, který slouží i na vaši tvář, nebo ještě vhodnější metody jako například jemné obrušování rtů měkkým či dětskou zubním kartáčkem nebo slaďoučké cukrový peeling. Ten si snadno vyrobíte za pár sekund a budete mile překvapena jeho účinkem. Smíchejte špetku krystalového cukru s pár kapkami vody, dokud nevytvoříte hustší pastu. Do ní prostě namočte bříško prstu a krouživými pohyby lehce masírujte rty. Přebytečný cukr smyjte a rtům dopřejte pořádnou dávku vazelíny či balzámu, jinak by se mohly vysušit ještě více.
Pozor na rtěnkuZkoušíte různé odstíny rtěnek v oddělení dekorativní kosmetiky? Pozor na to - nikdy nevíte, kdo si tester nanášel před vámi. Pokud jste náchylná k herpes virem, raději si růžový tester nenanášejte na rty vůbec, ale si ho jen jemně přiložte ke rtům, abyste viděli, zda vám odstín sluší. Konzistence se dá proti vráskám pak snadno otestovat rozetřením trošky rtěnky mezi bříšky prstů.
Dlouhotrvající rtěnky vám sice vydrží na rtech celé hodiny, ale pro rty se sklonem k vysoušení jsou velmi nevhodné. Rty však mohou vysušit i parfémované rtěnky a lesky, proto pokud se jejich nechcete vzdát, nezapomínejte si rty během dne hydratovat balzámem nebo neparfémovaným leskem.
Pár tipů, které vám pomohou k hebkým rtům

    
Nikdy si rty neolizujte - sliny rty velmi vysušují.
    
Pokud vám na rty nic nezabírá a stále jsou suché, je čas navštívit dermatologa.
    
Vybírejte si balzám s ochranou proti UV záření (ideální je SPF 15).
    
Balzámy s včelím voskem rychle zahojí popraskané rty, podobný účinek má i med.
    
Toužíte rty napumpovat i bez injekcí? Porozhlédněte se po leskem na rty s obsahem silikonu, který vašim rtům dodá sexy objem.

Žádné komentáře:

Okomentovat