neděle 25. března 2012

Rychlá pomoc v kosmetice - co dělat, když nastane drobný problém?

Stane se to občas každému - zlomený nehet, když se chystáte na večírek, nepříjemný herpes na ústech, slepená řasenka zda nevytrhané obočí před důležitým rande. Zachovejte chladnou hlavu, poradíme vám, jak si pomoci sama a rychle!
Řasy jako muší nohy"Muší nožky" jsou dobře známy každé ženě. Jednou za čas se zkrátka objeví den, kdy nám líčení prostě nevyjde. Slepená řasenka je tedy mistryní v kažením celého make-upu. Víte, co s ní udělat, vrásky pokud nemáte čas odlíčit si oči a začít nanovo?
Ponořte hřebínek na rozčesávání řas do očního odličovače (ne odličovacího mléka - je těžší) a pročešte si řasy. Postup zopakujte. Pokud je lahvička odličovací emulze příliš malá, jednoduše tekutinu nakapejte na odličovací tampon a pořádně jím přetřete hřebínek. Slepené řasy by se vám díky tekutině měli rychle oddělit. Po minutě si přetřete řasy ještě jednou vrstvou řasenky. Na závěr vyhoďte zpátky řasenky plné hrudek. Jejich kefôčky jsou vhodnou půdou pro množení bakterií a mohou vám zajistit rychlou cestu k oční lékařce.
Nemáte čas na pinzetu?Obočí s chloupky rostoucími mimo krásně vytvarovaných oblouků na sebe automaticky přivolává pozornost. Pokud jste si na pinzetu nenašli dostatek času, vyzkoušejte malý kosmetický trik. Ještě před oční krém nanesením make-upu překryjte nežádoucí chloupky tuhým korektorem. Ten nechte trošku zaschnout a pak jej zafixujte pudrem. Pokud na něj ještě nanesete oční stíny, uvidíte, že si chloupky nikdo nevšimne.
Zima na ústech? Žádné líbáníJe to věru nepříjemný týden, když se vám vyhodí herpes na rtech. Nejenže nepříjemně brní a svědí, potom pálí a později popraská, ale léčí se i pořádně dlouho. Navíc je velmi viditelný na rtech. Jak se s ním tedy vyrovnat? Můžete použít léčiva běžně dostupné v lékárně jako neviditelné náplasti nebo speciální léčivý krém. Ten si třeba aplikovat vždy na noc, aby měl opar dostatek času na léčení. Samozřejmě, líbání a sdílení jednoho poháru s partnerem musí být tabu. Pokud chcete herpes zakrýt, použijte prostě výrazný rtěnku - abyste však opar svěřeny líčidlo, odlomte kousek rtěnky a opatrně ho vklepejte do rtů.
Zlomený nehet - hotová pohromaPokud nosíte dlouhé nehty, zřejmě víte jaký nepříjemný je zlomený či nalomený nehet. Nejenže se zachycuje o oblečení a také o vlasy při jejich mytí, ale nedá se zafixovat ani barevným lakem. Pokud jste proti vráskám hrdou majitelkou vlastních dlouhých nehtů, ve vaší výbavě by rozhodně nemělo chybět speciální lepidlo na nehty. Dostanete ho ve větších drogeriích, ale iv manikérské salony. Až ho nanesete a lepidlo dobře zaschne, můžete si nehty opět nalakovat, jak jste zvyklá.
Příliš mnoho tvářenkyZejména při umělém světle se stává, že to přeženeme s barvou na tváře. Byla by však škoda celé líčení smýt! Tehdy pomůže super dvojice - papírový ubrousek a pudr na obličej. Barvu třeba zlehka střílí ubrouskem, chvíli počkat a následně tváře poprášit světlým pudrem. Na takový základ můžete opět nanést tvářenku - tentokrát však opatrněji.

Žádné komentáře:

Okomentovat