neděle 25. března 2012

růžové zločiny

Věděli jste o tom, že rtěnka zvelebuje ženský sexappeal již více než pět tisíc let? Ale ani tak bohatá historie nestačí na vymazání nejhorších růžových zločinů. Dopouštíme se jejich dodnes. Pokud chcete být za dámu, pozor. Tyto prohřešky proti vkusu se nepromíjí!
Zločin č. 1: ObkresľovanieNěkdejší trend tmavé konturky a světlého rtěnky by měl skončit tam, kde skončili vrásky například i velké vycpávky na sakách, v propadlišti módy. Na rtech vypadá levně, vulgární a vrcholně nevkusně. Vybírejte tužku s barvou, která sedí k odstínu rtěnky a při nanášení se snažte nepřekročit linii rtů.
Zločin č. 2: Dramatický rtěnkaToto nemá nic společného se zásadou vyváženosti, kdy k výraznému líčení rtů přirozeně patří i nenápadněji líčení očí. Ale "křiklavý" rtěnku jako jediná použita dekorativní kosmetika na jinak nenalíčená oční krém tváři vypovídá o vás následující: ve spěchu jste se zapomněli namalovat, tak to maskuje alespoň tím rtěnkou. Tato taktika nikdy nezabírá.
Zločin č. 3: Tmavý rtěnkaMáte patnáct a chcete vypadat na dvacet? Takto se vám to podaří. Příliš tmavý rtěnka dělá ženskou tvář starší a opticky zužuje rty. Jen velmi málo žen si může dovolit skutečně temné růžové odstíny. Pokud milujete tmavé barvy, zůstaňte raději u přirozenějších přírodních odstínech hnědé.
Zločin č. 4: Růžové "žmolky"Před tím, než nanesete rtěnku, ujistěte se, že rty jsou v dokonalé kondici, vláčné a hladké. Jinak se nevyhnete neestetickým barevným "žmolků", které se na suchých rtech během dne vytvoří z odumřelé proti vráskám kůže obarvené rtěnkou. Prevence je jednoduchá - balzamování a občas masáže zubním kartáčkem s měkkými štětinami a kapkou medu.
Zločin č. 5: Rtěnka na zubechToto je snad nejběžnější a přitom nejzbytečnější z růžových zločinů. Tak jen pro zopakování, dámy: Nerúžujte se přes úsměv, jinak se rtěnka zachytí na vnitřní straně rtů a zbarví zuby. Po nanesení rtěnky pro každý případ přejděte po zubech bříškem prstu. Veškerá nadbytečná barva se tím odstraní.
Zločin č. 6: nelichotivý odstínPokud chcete být IN, kráčejte s módou. Ale dívejte se přitom pod nohy! Slepé sledování trendů vás snadno přivede ke koupi rtěnky, který vám absolutně nesedne. Pokud si svým barevným typem nejste jistá, nechte si poradit od upřímné kamarádky nebo kvalifikované kosmetičky. Věřte, že toho uvidí víc než vaše zrcadlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat