pátek 13. září 2013

Aloe vera - zelený pleťový zázrak

Proč je aloe vera tak známé a rozšířené několik tisíciletí ? Jaké jsou léčivé účinky této kaktusu podobné rostlinky ? Pokud máte problematickou pleť nebo se o ni chcete jedinečně postarat nadešel správný čas , abyste sáhli po kosmetice s obsahem aloe vera .

Jak jí říkali Mayové . Egypťané ji nazývali " Krví bohů " a " Rostlinou nesmrtelnosti " .
Aloe vera je rostlina s obsahem velkého množství antioxidantů , které napomáhají udržovat zdravý vzhled pleti . Vyživuje pokožku , zvyšuje tvorbu kolagenu a elastinu a proti vráskám oční krém stimuluje regeneraci porušených tkání . Saponiny obsažené v aloe vera působí jako přírodní čistící prostředek .
Ve slupce dužnatých listů av tenoučké vláknité vrstvě pod ní se však nachází i aloin , látka se silným projímavým účinkem. Čistou dřeň zbavenou této negativní složky dostat v lékárnách jako potravinový doplněk a je vhodná jako podpůrná léčba při zažívacích a střevních potížích . V současnosti se zkoumá její možné využití dokonce při léčbě AIDS a některých rakovinových onemocnění . Aloe vera má adaptogenní vlastnosti , což znamená , že každý člověk z ní využívá jen ty látky , které potřebuje . Proto se její účinky liší od osoby k osobě.


Opravdový koktejl zdraví a vyhlazování vrásek v oblasti očí vitality se nachází ve šťávě dužnatých listů . Pro venkovní použití je nejvhodnější aloe vera ve formě gelu , který je bohatý na protizánětlivé látky. Zmírňuje bolest , potlačuje zánět , zmenšuje otoky. Svým chladivým a uklidňujícím účinkem působí přímo zázračně na spálenou pokožku po opalování a je vhodný i na souboj s menšími vyrážkami , drobnými popáleninami , řeznými ranami , štípance od hmyzu .
Zmírňuje i bolest při lehčích vykloubeniny a účinně zabírá při některých formách ekzému . Současný trh nabízí řadu přípravků s obsahem tohoto " zeleného pleťového zázraku " . Z nich si můžete vybrat ty , které vaší pleti i životnímu stylu nejvíce vyhovují .
Pokud máte citlivou a jemnou pleť , skutečně nejvhodnějším výběrem bude pro vás pleťový krém . Má harmonizační účinky a navrací pleti její přirozenou liftingový noční krém rovnováhu. Čistí , osvěží , má uklidňující účinky a zmírňuje podráždění pleti .
Chcete-li se celá zabalit do vonné aloe vera , pořiďte si tělové mléko a natírejte se po koupeli . Poskytne pokožce potřebnou vlhkost , zároveň jí dodává pružnost , vláčnost a sametovou hebkost . Aloe vera gel je ideální po opalování , denní a noční krémy a chladící gely jsou zvláště vhodné na menší části pokožky , uvolňují a zároveň osvěží pleť .

Žádné komentáře:

Okomentovat