neděle 8. září 2013

Pleťový speciál: Co vyžaduje teenagerská pleť?

Ve věku , který charakterizuje koncovka - náct , nejvíce ze všeho hrají roli hormony . Není to však jen o náladách , jak může každému okamžitě napadnout , ale i o stavu pleti . Právě teenagerský věk je obdobím , kdy se nejvíce ozývá akné a umí nadělat větší či menší škody. Péče o pleť je tak důležitou součástí boje za hezké tělo už v tomto věku , ale není to jen a jen o zmiňovaném akné . Na co všechno je třeba dbát ?

Již ve věku pod 20 let je důležité si uvědomit , jaký typ pleti máte. Podle toho se odvíjí výběr produktů , přičemž na poličce by neměl chybět ten čistící . Na problematickou pleť jsou nejvhodnější produkty, které z pleti odstraní nadbytečný maz , důkladně vyčistí zvětšené póry a stáhnou jejich . Pozor na obsah alkoholu , který sice působí čistící a dezinfekční , no pleť http://kosmeticke-tipy.cz vysušuje tak , že se později mastí ještě více. Hledejte produkty se matujícím efektem , čímž efektivně bojujete proti lesku a mazu . Pleť byste měli čistit pravidelně - tedy každé ráno a každý večer .


Jak jsme již zmínili , teenagerů často trápí mastná nebo smíšená pleť . Ani tak však nelze zapomínat , že i takový typ pleti potřebuje pravidelný přísun krému , který pokožku hydratuje . V mladém věku , kdy pleť ještě netrpí ztrátou vláhy , celkem stačí krém toho nejlehčího složení bez jakýchkoliv extra zvláštních schopností jako dodávání elasticity či http://jaknavrasky.cz potlačování vrásek . Jemná vrstva po vyčištění obličeje dodá pokožce potřebnou péči a pokud opět zkusíte matující krém , efektivně zabojujete proti lesknutí se .

Pokud si teenagerky už v mladém věku uvědomí, že ochrana proti slunci je nejlepší cestou za celoživotně pěknou pletí , mají vyhráno . UV ochrana je pro pokožku skutečně velmi důležitá , protože právě slunce je nejčastějším faktorem ztráty elasticity , přibývání vrásek či vzniku pigmentových skvrn . Ani jednu z těchto věcí si ve věku - náct nemusíte uvědomovat , protože se navenek neprojevují , ale platí Střela známo, že pokožka si pamatuje všechno. Každé jedno spálení zanechá stopy a ty se dříve či později projeví .

Žádné komentáře:

Okomentovat