pátek 13. září 2013

Jak správně čistit pleť

Příchod teplých jarních zvyšuje citlivost pokožky. Zvyšuje se počet zarudnutí , rozšiřují se cívky a pleť je bledá a bez jasu . Zaslouží si proto důkladnou péči , jejíž alfou a omegou je její důkladné čištění .
Pleť je více než jakákoliv jiná část těla vystavována nepříznivým vlivům okolí , které se negativně podepisují pod její vzhled . Pokud si chcete udržet zářivou a zdravě vypadající pokožku , musíte pravidelně odstraňovat nečistoty , které se na ní usadili v průběhu dne .

Pouze voda nestačí
Bakterie , odumřelé buňky kůže , pot a zbytky dekorativní kosmetiky ucpávají póry . Na jejich důkladné odstranění a prevenci před tvorbou zánětů určitě nestačí péče proti jemným vráskám mýt si obličej několikrát denně vodou. Čištění pleti pouze čistou vodou může stav pokožky ještě zhoršit , protože nepřispívá k rozpouštění nečistot, které se usazují v pórech a tyto ucpávají vývody potních a mazových žláz .
Nezbytný je správný timing
Pokud má být čištění pleti účinné , musíte jej realizovat minimálně dvakrát denně - ráno a večer . Ráno je pleť plná nečistot, které na se ní usadili během noci . Proto hned první krok po ranní dentální hygieně je důkladné zbavení pokožky mastnoty a špíny . Večerní očistný rituál zas zbaví pokožku všech nečistot z vnějšího prostředí . Ať vás ani jemné vrásky na rtech nenapadne jít spát Neodlíčená , jinak se vám pleť " poděkuje " záněty a nehezkými vyrážkami .
Pokud máte smíšený a mastný typ pleti , měli byste si ji čistit častěji a speciální pozornost věnovat především T - zóně ( čelo , nos a brada ) .
Jaké přípravky použít?
Jak jsme již zmínili , na čištění pleti určitě není vhodná čistá voda a už vůbec ne použití klasických mýdel , které pleť vysušují . K čištění jsou vhodné nekomedogenní přípravky , neboť pleť nedráždí a nezpůsobují její zarudnutí . Pro mladší ročníky jsou ideální liftingové tělové mléko pěnivé gely . V každém případě se vyhněte odličovacím produktem s obsahem alkoholu , které pleť dráždí a odstraňují z ní vrchní mazovou vrstvu .
Pleťové vody a mléka si vždy vybírejte podle typu své pleti . Při jejich nanášení použijte kosmetické tampony a pleť čistěte dokud tampon nezůstane čistý.

Žádné komentáře:

Okomentovat