sobota 7. září 2013

Podpora (nejen) pro teenagery

Problematická pleť a akné patří k nejčastějším kožním problémům. Bojuje s nimi více než 80% všech dospívajících a 40% dospělých. Jde o zánětlivé onemocnění kůže provázené zvýšeným maštěním kůže, tvorbou drobných bílých či černých teček (komedonů) až po zarudlé a hnisavé vřídky. Většinou se objevuje v partiích, kde je nejvíce mazových žláz, tedy hlavně na obličeji v tzv.. T-zóně. Nedokonalosti pleti nejsou jen problémem proti vráskám denní krém dospívajících, dokážou potrápit i ženy starší 25 let. Zánětlivé vřídky se pak objevují zejména v oblasti dolní čelisti, krku a při vlasové hranici. Akné - díky svým viditelným projevem - může negativně ovlivňovat psychiku člověka, jeho společenský život a přispívá k podrážděnosti nebo stresu.

Pravidelně ošetřovat pleť
Myslete na to, že čisticí gely a vody nesmí pleť vysušovat - pokud je totiž kůže nadměrně vysušována, tvorba mazu se dále stupňuje!
Používejte speciální kosmetiku na problematickou pleť, která působí antibakteriálně a snižuje tvorbu komedonů a zánětů. Dermokosmetika z lékárny zaručí proti vráskám oční krém vhodnou každodenní péči, která zlepší stav pleti.
Nemačkat nebo nezoškriabavať zánětlivé projevy
Dochází tak k drobným poraněním kůže, které se mohou zahojit jizvičky. Lze velmi šetrně mechanicky vytisknout obsah otevřených komedonů s následným ošetřením dezinfekčním přípravkem.

Jíst zdravou, vyváženou stravu s dostatkem tekutin
Dbát na dostatek spánku - ostatně, péče proti jemným vráskám spánek prospívá každé pleti!
Navštívit kožního lékaře, pokud dojde ke zhoršování projevů akné nebo je stav akné vážný.

Žádné komentáře:

Okomentovat