sobota 7. září 2013

Anti-vráskový potraviny pro krásnou pleť

"Dobrou chuť ! " Přejí nám nejen odborníci věnující se zdraví těla , ale i jeho kráse. Díky správným potravinám totiž můžete mít kvalitnější vlasy , nehty i pokožku , závisí na nich jas pleti i její pružnost . No a právě elasticita obličeje nás momentálně zajímá .

Není totiž žádným tajemstvím , že věkem přirozená tvorba kolagenu klesá a pro mladě vypadající pleť třeba používat ty správné krémy . Odborníci však radí, že ještě snadněji a účinněji se vám v těle opět začne produkovat dostatečně hodně kolagenu , pokud se správně najíte , Mnohé potraviny totiž obsahují látky podporující jeho přirozenou "výrobu " .


Mladě vypadající a pružné pleti třeba dodávat dostatek vitaminu C. Tento vitamín naše tělo využívá při procesech obnovy a udržování kolagenu v pokožce , takže odpověď na otázku - proč ? - Je jasná . Myslete na to , že aplikováním krému s jeho obsahem omezujete účinek pouze na pleť . Pokud si Céčko dáte do těla v podobě stravy , profitují z něj nejen buňky na obličeji , ale i všude jinde na těle. Ještě byste měli vědět , že tento vitamín si naše tělo neumí vyrobit , proto je jeho přísun anticellitidní krém nesmírně důležitý . Kde všude ho najdete ?
Kde ho najít : Vitamin C v čerstvých plodech , ale nenechte se však svést k tomu , že pouze v citrusech . Jeho bohatými zdroji jsou i papriky , rajčata , šípky , papája , maliny , jahody , borůvky či ananas . Důležité je pamatovat si , že tepelnou úpravou se Céčko znehodnocuje , proto potraviny konzumujte čerstvé nebo pařené .

Přesto , že vitamin C patří do řady antioxidantů , pro jeho důležitost jsme mu přidělili osobité místo. Mezi antioxidanty však najdete dalších kandidátů na místo čistící mléko bojovníků za tvorbu kolagenu a jedním z nich je lykopen . Tato látka je známý rajčatovým tělové mléko antioxidantem a mimo jiné zvyšuje produkci kolagenu . Dalším v řadě je lutein , který výrazně chrání buňky před volnými radikály a vitamin A , který dokáže udržet hladinu kolagenu v optimální rovině .

Kde je najít : Jelikož jsme už prozradili , že lykopen je rajčatovým antioxidantem , najdete ho v zmiňované zelenině , ale iv kapel či červené řepy . Lutein je bohatě zastoupen ve špenátu nebo jiné zelené listové zelenině , vitamin A zkonzumujete v mrkvi , brokolici , dýni nebo v játrech .

Další látkou , kterou si naše tělo neumí vyrobit , jsou omega - 3 mastné kyseliny . Jejich funkce je v organismu označována za životně důležitou , protože ovlivňují kardiovaskulární , nervový i imunitní systém . Vedle tomto vše ovlivňují i na naši krásu , protože výrazně jak s vráskami bojovat pomáhají udržovat pokožku hydratovanou a pružnou. Simulují tvorbu kolagenu a elastinových vláken , což je výrazným bojem proti vráskám .
Kde je najít : Omega - 3 mastné kyseliny najdete v rybách - nejvíce v lososu , Hering , ančovičky , sardinkách , sledujeme či makrele . V množství , které tělu prospěje , je najdete iv některých rostlinných máslo , ve vlašských ořeších , sóji , lněných semínkách , jogurtu , tofu i ve vajíčkách .

Žádné komentáře:

Okomentovat