sobota 7. září 2013

Proč máte na obličeji červené žilky?

I vy patříte do davu žen, které se den co den snaží makeupem zakrýt červené žilky ? Na tváři skutečně nejsou žádnou ozdobou a mohou vytvářet dojem nesprávné péče . Horší však je , že ve většině případů je to i pravda . Za žilky si často můžeme samy ...

Momentálně nás sužuje pořádná zima , což je u tématu pleť malou výstrahou . Mráz , vítr a zejména přechody ze zimy do tepla a naopak vědí na pokožce nadělat neplechu , kterou je v první řadě podráždění , vysoušení a ztráta elasticity . Ruku v ruce s těmito problémy však jdou zmiňované žilky , které kvůli zvýšené námaze praskají a následně zpod pokožky prosvítají .
Pokud jste majitelkou mastnější pleti , a přece vás zdobí proti vráskám oční krém červené čárky na obličeji , je na místě zvážit svou péči. Hrubé zacházení s pokožkou při čištění , peelingovaní nebo nadměrná kouření či konzumace alkoholu také ovlivňují naši krásu a mohou jí uškodit. V každém případě proto platí , že základem je prevence , abyste nemuseli žilkami trápit .


Pokud se žilky objevili a chcete se jich zbavit , nejrozumnější bude návštěva dermatologa . Poradí , která metoda bude ve vašem případě nejúčinnější , ve většině případů je to laser . Abyste však předešli opětovnému praskání žilek , musíte být opatrnější . Základem je dodržovat tyto věci :
• Zvolte správný krém a používejte ho : Každá pokožka vyžaduje krém určený jejím požadavkům . Nezapomínejte , že v létě a zimě se potřeby těla mění a měli byste jim přizpůsobovat kosmetiku .
• Pozor na slunce : Slunce je sice k životu potřebné , ale v neuvážené míře může uškodit . Pokožka je zvláště citlivá na nebezpečné složky v slunečních paprscích , proto je třeba ji před nimi chránit , jestli je léto nebo zima .
• Pečujte o vzduch : Jestliže pokožka vyžaduje více , dopřejte jí to . Často je vzduch v místnostech přetopený a doslovy vysušený , což ovlivňuje i pleť . Alespoň v domácím prostředí si proto zvlhčujte vzduch , což zabrání vysoušení pokožky .
• Krmte pleť : A to zevnitř i zvenku . Jezte dostatečně mnoho čistící mléko čerstvých plodů , které zajišťují přísun vitamínů , minerálů , stopových prvků i vody. Váš jídelníček by měl být pestrý a zdravý , aby taková byla i pleť , respektive celé tělo . Nezapomínáte na pitný režim , který zkrášluje , zpevňuje a napomáhá a odolnosti pleti .
• Pozor na životní styl : Nemůžeme zapomenout na životní styl jako faktor krásy . Cigarety , alkohol , nadměrné pití kávy a ponocování ničemu nepomohou , natož stavu vaší pleti . Aby dokázala vzdorovat vlivům z okolí , sama o sobě musí být dostatečně silná a zdravá .

Žádné komentáře:

Okomentovat