sobota 7. září 2013

Bojujte proti ucpaným pórům

Jaké by to bylo jednoduché , kdyby nám póry nedělali problémy. Přijímali by látky potřebné pro pleť , vylučovaly všechny nečistoty a pokožka by vypadala dokonale . O tom však můžeme jen snít , protože věci se mají trochu jinak. Póry se ucpávají , z času na čas se zapálí a na světě je vyrážka . Jak tomu předcházet? Správnou prevencí .

Bez kroků , které předcházejí zacházení pórů , se daleko nedostanete . O pokožku je třeba pravidelně pečovat , jinak se vám " odmění " nehezkým vzhledem odrážejícím nedostatek pozornosti . Dejte si proto záležet a jednejte ještě před tím , než vznikne problém. Proti ucpávání pórů zabírá :
• Pravidelné čištění : Čistit , ale nepročistí - to si pamatujte . Zlatá střední cesta je ideálem , protože i hodně snahy může uškodit . Pleť zbavujte nečistot každý večer , pokud patří vaše pleť k těm problémovým , tak i ráno . Nezapomínejte , že tampon a čistící produkty patří i na obličej , která není pokryta líčidly . Během celého dne se nám na pokožce zachycuje množství nečistot a pokud je neodstraníte , okamžitě se usadí v pórech a nahlodal krásu vaší pleti .


• Správná kosmetika : Při péči o pleť používejte produkty , které jsou určeny k její typ . Pokud nemůžete najít ideální složení , zkuste výrobců přírodní kosmetiky , kteří používají ingredience co nejpřirozeněji tváři.
• Žádný alkohol Na alkohol zapomeňte , a to i v případě , že máte mastný typ pleti . Jak jsme již několikrát opakovali , zbytečně pleť vysušuje a tím ji nutí ke zvýšené produkci mazu . Pokud chcete vysušit vzniklou vyrážku , alkohol aplikujte vatovou tyčinkou jen na konkrétní místo .
• Jemný přístup : Odličujte jemně , peelingujte ještě jemnější a co je nejdůležitější - zakažte si tlačení. Rozšířené póry jsou na sílu poměrně choulostivé a hocisa vám zdá , že pouze tímto způsobem dostanete černé nečistoty ven , nedělejte to . Tlačením můžete poškodit funkci pórku , vytvořit zánět , případně si i udělat půdě pro nepěkné jizvičky na tváři. Sílu tedy nechte bokem a nečistoty dostaňte ven čištěním.
• Napařujte : dennodenním čištění můžete pomoci i napařováním pleti . Při tomto procesu se póry rozevřou , vyplaví usazené nečistoty a pročistí . Napařování však nepřehánějte , pokožce celkem postačí jednou za měsíc. Následně pleť ošetřete a nakrémujte .

Žádné komentáře:

Okomentovat