neděle 8. září 2013

Jak zatočit s vyrážkou po domácku?

Vyrážky nám umí pořádně znepříjemnit život. A zvyknou se objevit zvláště tehdy , když je nejméně potřebujeme , například před důležitým rande a podobně. Dokud si vyrážku začnete neodborně vytlačovat nebo ji ukryjete pod hrubý nános korektoru , zkuste několik domácích receptů , které by vám nepříjemné akné mohli vyléčit či alespoň zmírnit .

Jablečný ocet sice většině lidí nevoní , ale jeho léčivé účinky lze použít i při léčbě akné . Zkuste si nanést malé množství kvalitního jablečného octa na vatový tampon a potřít jím postižená místa . Nejlepší je aplikovat tuto " kúru " na noc . Jiný babský recept spočívá v kombinaci jablečného octa se zeleným čajem . Stačí uvařit zelený čaj podle návodu ( na značce nezáleží ) a udělat si směs jablečného octa a zeleného čaje ve stejném poměru . Touto " zázračnou řidičkou " pak potřete postižená místa , opět nejlépe na noc .


Med se najde snad v každé domácnosti . No nemusíte jej použít pouze ke slazení , ale dokáže vám pomoci iv boji proti vyrážkám . Můžete si udělat medovou masku - jednoduše natřete pleť medem a nechte působit alespoň 30 minut , poté jemně , ale důkladně omyjte. Případně můžete aplikovat med pouze na místa s vyrážkou . Med má totiž protizánětlivé účinky , takže dokáže zmírnit zánět a tím zlepšit stav aknózní pleti . Po medové masce bude pleť jemná a vláčná .
Ne každému však med pomůže. O něco silnější zbraní podobného původu je propolis . Propolisových tinkturou se doporučuje potírat postižená místa ( před spaním nebo během dne , ale netřeba to přehánět ) a vyrážky by vám měli dát sbohem . Tinkturu seženete od včelařů nebo v obchodech se zdravou výživou .

Hydrogenuhličitan sodný , kterou máme také asi všichni doma , vám stejně může pomoci vyléčit nějakou tu vyrážku. Recept je jednoduchý - ve sklenici či jiné nádobce smíchejte trošku sody s malým množstvím čisté vody a následně míchejte , dokud nevznikne jakoby pasta . Touto pastou pak natřete vyrážku a nechte několik minut působit a opláchněte .

Žádné komentáře:

Okomentovat